Ako utopiť priateľa v pohári vody.

8:54 PM

Ach, tí najlepší priatelia. Vždy to je komplikované. Je ťažké osobe začať veriť, aby sa to dalo. No napriek tomu, keď už tam raz tá dôvera je, je ťažké ustúpiť. Odtrhnúť sa.
Pravdou ostáva, že nás tí ľudia nikdy nebudú poznať tak , ako sa poznáme sami. Ani tak ako nás pozná rodina. No v istom momente budú vedieť najviac.
Čo je ťažké na týchto situáciách, vzťahoch? Pravda. Sme príliš zaslepení, pretože cítime istý nevysvetliteľný druh lásky, ktorý sme ochotní dať, že je ťažké všímať si zmeny.
Je veľmi ľahké odpúšťať a dávať ďalšie šance v mylnom presvedčení, že čo sa pokazilo dnes, bude zajtra v lepšie, poriadku.
Plynie čas a čo sa nestane? Človek na internete, vzdialený pol krajiny, kolega v práci či spolužiak v škole nás tiež začnú vidieť. Ty si uvedomíš, že nie všetky dobré zážitky môžeš zdieľať len s najlepším priateľom.
Začneš tej osobe hovoriť len nevyhnutné detaily, neskôr, keď sa stretnete len tak zo zvyku, nemáš jej čo povedať.
Sám seba sa pýtaš, čo dopekla sa to stalo? Kde sa podeli všetky tie momenty, ktoré ste spolu zažili?
Potom si, z čista- jasna, uvedomíš, že je to naozaj preč. Že tá osoba ťa vymenila za jej životné lásku, dievča z obchodu s kávou alebo suseda so žuvačkami a mastnými vlasmi.
Občas sa navštívite, samozrejme, ani jeden z vás predsa nechce priznať holú skutočnosť. No keď sa s tebou začne vadiť, pretože si nezaklopal na dvere, nie žeby si to predtým robieval, naplno to na teba doľahne. Stratil si svojho najlepšieho kamaráta.
Tak čo iné ostáva, než ísť ďalej? Nebolo to predsa nič, čo by si si neuvedomil, že sa dialo. Nevidel to prichádzať a nezastavil.
Tak sa na ulici zdravíte ako starí známi.

Ty si pomyslíš, keď si doma stieraš slzu z líca: ‚Bolo m to treba?‘ Pretože to bolí ako zlomené srde po rozchode. No na druhej strane, máš spomienky, ktoré nezmiznú. Fotky, ktoré sú farebné. Takže odpoveď znie áno. Bolo a ja naozaj to všetko mám.  

Dobre, možno som teraz znela riadne klišé a možno vás toto ani nezaujíma, ale ja to tak cítim, tak kto do riti sa stará? Je to tu! Takže ak k tomu máte niečo povedať, pokojne to okomentujte. 
Love ya all, drahí čitatelia. 







You Might Also Like

0 comments

Followers